Recenze: Splatoon 3

Splatoon 3_

Hry prý vyvolávají u lidí násilí… A jak teda vysvětlíte TOHLE? Všude samé zářivé barvy, ani kapka krve! No dobře v Japonsku kvůli tomu možná skončí na talíři o něco víc olihní a chobotnic, ale aspoň nesežerou tolik delfínů! A to se počítá! Jako jasně už je to potřetí jedno a to samé furt dokola… Jenže pořád nás to baví!

RECENZI SI MŮŽETE PUSTIT NÍŽE VE VIDEU!

Ne, třetí Splatoon už nedokáže překvapit zdaleka tolik jako v případě druhého dílu. Ten první vyšel ještě na Wii U, takže ho stejně skoro nikdo nehrál. Nepomáhá tomu ani fakt, že Splatlands, kde se nový díl odehrává, nejsou na první pohled tak zářivé, jako Inkopolis. To se promítá i do nových map. Nevadí, to napravíme!

K dispozici máte zase o něco pestřejší paletu zbraní a vybavení k tomu, abyste během šibeničního časového limitu zapatlali co největší část mapy svojí barvou. Kdo toho má na konci pocákaného víc, ten vyhrává. Co na první pohled vypadá jako ukázková hra pro děti má nicméně větší hloubku, než většina moderních stříleček! Vaše označkované území totiž zároveň slouží jako místo, kde se můžete schovávat, rychle manévrovat a doplňovat inkoust zatímco to nepřátelské z vás udělá snadný terč! Na tohle vás zkrátka žádné množství hodin v Call of Duty nepřipraví. Interaktivní čekání na zápasy a možnost vybavit si vlastní šatní skříňku už jsou jenom takové příjemné bonusy. Jen padat by to tak často nemuselo…

Přijde vám stříkání na humanoidní olihně až moc ujeté? Stačí si najít brigádu a vyrazit s dalšími třemi hráči dělat sushi z lososů. Místní PvE režim nabízí hromadu bossů a obecně je to dost obstojná zábava! No a v dnešní době samozřejmě nesmí chybět ani karetní minihra, protože každá hra potřebuje svůj. No však už to znáte… Alespoň, že je celkem povedená… Kam to narvou příště? Do Mario Kartu?

A pak je tu kampaň! Právě tady vývojáři zužitkovali zkušenosti z obou předchozích dílů na maximum. Úrovně jsou rychlé. Muzika parádní. A systém otevřeného světa, kde se nachází všechen bordel k sesbírání tak, abyste se během misí mohli plně soustředit na akci funguje na jedničku! Jen kdyby ty bossové byli o něco nápaditější a příběh se nevešel na útržek toaletního papíru, ale mohlo být i podstatně hůř…

Je pravda, že tahle oliheň už co do originality a inovací začíná lehce zapáchat a třetí Splatoon určitě mohl v rámci jedné konzolové generace přinést víc novinek. I tak jde ovšem pořád o stejně kvalitní zábavu, kvůli které jsme si tuhle sérii svého času tak moc zamilovali! Lepší střílečku na Nintendo Switch budete hledat jen hodně těžko!

Podobné příspěvky